Од актер до гастроном- Стенли Тучи ги истражи своите италијански корени
Италија– Стенли Тучи е човек со многу таленти. Тој е наградуван актер, водител на серијата на Си-Ен-Ен Searching for Italy и автор на познатиот Taste: My Life Through Food. Преку неговото шоу и книга, Тучи ги помина своите години нуркајќи во неговото италијанско наследство и споделувајќи ја романтиката и вкусот што италијанската храна може да ги донесе во вашиот живот.
Неодамна, Tucci соработуваше со San Pellegrino за сет од шишиња со ограничено издание Stan Pellegrino. Се запознавме со Стенли за ова партнерство, неговото шоу и сите работи од италијанската кујна.
Овде во EatingWell, ја сакаме вашата емисија „Барајќи ја Италија“ и едвај ја чекаме втората сезона. Кој е вашиот омилен дел од споделувањето на првата сезона од шоуто и подготовката за втората?
Обожавам да ги запознавам сите соработници и да ги видам местата на кои вообичаено не би одел или до кои немав пристап. Исто така, сакам што ги охрабри луѓето да ја посетат Италија, особено по ужасните две години низ кои поминавме сите.
Кои се некои од главните работи на кои се радувате кога патувате во Италија?
[Се радувам на] топлината на луѓето и длабочината на храната. Не престанува да ме чуди како секој регион е толку разновиден во пејзаж, луѓе и кујна.
Кои се некои од првите работи што ги правите кога пристигнувате во Италија за посета?
Сакам да пристигнувам на време или за голем ручек или за голема вечера. Секој регион има свои уникатни јадења, така што обично ќе го имам она што се препорачува локално.
Каков е типичен ден на јадење (и пиење) за вас кога сте во Италија?
[Еден типичен ден започнува со] вежбање и многу лесен појадок со добро еспресо. Потоа ќе имам огромен ручек и огромна вечера со одлично вино! Кога снимаме во Италија, сакаме да најдеме локален ресторан во кој било град или град во кој се наоѓаме и честопати го посетуваме за вечера, за да се чувствуваме како дома далеку од дома. Кога многу се движиме, убаво е да имаме блискост.
Ако има еден ресторан во Италија до кој би можеле да се транспортирате во моментов, каде би оделе и што би порачале?
[Би отишол во] Ло Скољо на брегот Амалфи и [би нарачал] шпагети со тиквички ала нерано. Тешко е да се победи.
Дали имате омилена продавница за џелато (сладолед)? А кој е вашиот омилен вкус на џелато?
Јас не сум голем џеталојад, но веројатно Виволи во Фиренца.
Ајде да зборуваме за италијанските доблести и начелата на италијанскиот живот кои беа формативни за вас во текот на вашите години патување. Дали има некои практики од Италија кои се обидувате да ги вклучите во вашиот живот?
Најважната работа [за мене] е постојано подготвување оброци за семејството и пријателите и поминување време заедно околу масата во сите годишни времиња. Од тоа зрачи остатокот од животот.
Кој е еден рецепт што се надевате дека ќе го пренесете еден ден?
Тучи рагу! Практично секое неделно утро од моето детство, се будев со мирисот на ова готвење. И денес, ако сум со моите родители, тоа е нашиот неделен оброк.
Гледам дека сте соработувале со Сан Пелегрино за да го лансирате комплетот за шишиња со ограничено издание Stan Pellegrino. Можете ли да ни кажете малку за оваа одлука? Кои се некои работи што ве привлекоа кон партнерството?
Сан Пелегрино ми пријде за партнерство со нив и тоа беше лесна одлука бидејќи го пијам со години. Ми се допадна идејата за комплетот за шишиња затоа што е многу необичен.
Последното прашање што му го поставивме на Стенли беше што значи за него доброто јадење, за што тој сподели „да живее долг, среќен живот“. Ние самите не можевме подобро да кажеме!