Дали пржите риба во вашата куќа или стан? А што е со последиците и непријатниот мирис?


И додека некои домаќинки нарачуваат риба, други сепак се занимаваат со процесот на пржење, иако тоа никако не е пријатно, особено кога очекуваме гости. Како да го потиснеме непријатниот мирис на пржената риба?

Готвачите ни нудат различни идеи, но сето тоа се сведува на зачини кои само ќе го прикријат мирисот за време на процесот на пржење. Иако зачините можат да бидат од помош, а секако се добредојдени бидејќи можат да го подигнат јадењето на повисоко ниво, тие нема целосно да го неутрализираат непријатниот мирис.

За да ви помогнеме да се ослободите од мирисот на печена риба, кој многумина го опишуваат како „многу непријатен“, ќе ви откриеме супер трик кој докажано делува.

Имено, вметнете пет чепкалки во маслото во кое ја пржите рибата и ќе видите дека мирисот ќе биде многу понеинтензивен. Практично нема да има.

Секако, доколку пржите повеќе риба, одвреме-навреме треба да ги менувате чепкалките.