Цел живот користиме ренде и не знаеме за што служи овој дел
Секое домаќинство секако има ренде во кујната. Сега претежно се со различни форми, од рамни до класични, а намената им е иста! Но, секој дел има своја цел, без воопшто да сте свесни за тоа.
Имено, оваа практична алатка ја користиме во кујната кога сакаме да го забрзаме готвењето, без да мораме неуморно да сечкаме на ситни парчиња – така користиме ренде за сирење, моркови или кромид.
Поголемите и помалите дупки имаат своја намена
Речиси секој ренде има четири страни со отвори со различни форми кои имаат различни функции. Сепак, повеќето од нас ја користат само страната со поголемите отвори, бидејќи е најпрактична.
Но, дали некогаш сте се запрашале за што служат најмалите дупки на рендето, кои ретко кој ги користи?
Имено, овие дупки се наменети за цврста храна како темно чоколадо, пармезан или морско оревче.
Овие дупчиња се идеални доколку сакате да декорирате колачи, торта или солено ролатче, бидејќи ќе добиете убава декорација