Уништените патики на „Баленсијага“ чинат 600 долари: Мама вели дека веќе ги имам дома


 

Уништените патики на „Баленсијага“ од лимитираната колекција чинат повеќе од 600 долари, односно се продаваат по цена од 625 долари.

Новата колекција патики се вика „Парис сникер“, а од оваа модна куќа порачуваат дека „целта им била да креираат патики кои ќе може да ги носите цел живот“. Моделите подразбираат редизајн на класичните патики, „обувки износени и валкани“.

Колекцијата ги згрози корисниците на Твитер:

„Ова се најлошите патики кои денеска ги видов. Мора „Баленсијага“ да се шегува“, порачуваат луѓето на мрежите.

Исто така, неколкумина напишаа дека и веќе ги имаат:

„Мамо, може ли да ги имам патиките на „Баленсијага“?
– Веќе ги има дома – пишуваат.