Зошто вратата од бањата секогаш треба да ја држите затворена?


Бањата може да биде одличен спа простор кој ќе ја поддржи вашата енергија.

Еве неколку едноставни совети како да создадете добар фенг шуи во вашата бања.

Заштедете ја водата
На најосновно ниво, внимателното складирање на водата што ја користите во бањата создава добра енергија. Вашата свест и внимание за користење на овој скапоцен ресурс ќе навлезе во други области од вашиот живот, вклучително и како другите се однесуваат со вас.

Затворете го капакот на тоалетната школка
За да ја намалите загубата на какви било ресурси, држете го тоалетното седиште затворено кога не го користите. Како бонус, оваа едноставна навика ја намалува влажноста и влагата во бањата, намалувајќи ја мувлата на минимум.

Чувајте ја вратата од бањата затворена
Слично како и капакот на тоалетот, вратата од бањата исто така треба да биде затворена, според кинеската дисциплина ова го спречува „трошењето“ на енергија. Ако е можно, најдобро е визуелно да го скриете тоалетот.

Растенија во бањата
Главниот проблем со бањата е проточната вода. Бидејќи сите ги сакаат растенијата, живата зелена домашна билка е еден од најпопуларните начини за подобрување на фенг шуи во секоја бања. Растението ја трансформира опаѓачката водена енергија во витална животна енергија. Водата ги храни растенијата, ги прави силни и растат. Плус, внесувате елемент на природата во оваа просторија.

Исчистете ги производите
Редовно проверувајте ги производите што ги чувате во бањата како козметика, тоалети и лекови. Овие производи имаат рок на траење, затоа фрлете се што е истечено или веќе не е потребно. Како прво, не сакате да користите производи со истечен рок.

Редовно чистете го просторот
Бидејќи бањата е просторија за чистење и прочистување на телото, задолжително редовно добро да ја чистите просторијата.