Тајна состојка за ајвар која мора да ја испробате, вкусот е неверојатен


Ако додадете малку рен во ајварот, ќе добиете вистински деликатес за зимата!

Многу домаќинки се подготвени да одвојат цел ден за да подготват вкусен зимски ајвар за нивното семејство!

Повеќето имаат свој традиционален рецепт, обично наследен од нивната мајка или баба. Македонскиот ајвар важи за „крал“ на зимата.

Сепак, не е невообичаено готвачите да експериментираат со нови рецепти – за љубителите на свежа храна, имаме и предлог како да направите ајвар од свежи пиперки.Модриот патлиџан може да се додаде и во ајварот, но најзачинета тајна состојка дефинитивно е – рен! Предлагаме дефинитивно да го пробате, бидејќи не мора да го менувате основниот рецепт, туку само да го додадете во неколку тегли, а остатокот оставете го како што обично правите.Пржете и лупете ги пиперките како и обично, исецкајте или мелете по желба, потоа пржете на рингла или внимателно печете во рерна, мешајќи и додавајќи масло. На околу половина од процесот додадете сол. Само на крајот, кога е време да ја истурите суштината, изрендајте мала количина рен