Четири трика за џигерот секогаш да ви излезе мек и сочен


Домаќинките секогаш се трудат да го омекнат џигерот за да биде посочен и повкусен. Дури и ако ги немате вообичаените состојки за потопување, овие трикови ќе ви помогнат.

Вообичаените начини да се омекне џигерот и со тоа да се направи повкусен за јадење се надалеку познати и ги користат сите домаќинки. Вообичаено е џигерот се посипува со сода бикарбона, да се натопи во млеко, како и во оцет. Можете да изберете кој било од овие методи, но има и неколку трикови за кои можеби не сте знаеле. Друг начин да го направите џигерот мек и сочен е да го оставите да се маринира во кисела вода.

1. Дали џигерот ќе испадне мек, во голема мера зависи од начинот на одмрзнување. Поентата е дека треба полека да се одмрзнува, на долната полица од фрижидерот.

2. Треба да го исечете на големи парчиња. Ако го исечете на мали парчиња, ќе го ослободи целиот сок и така ќе биде тврд.

3. При пржење, црниот дроб мора често да се врти или меша. Исто така, не треба да го пржите на силен оган.

4. Тајната за правење совршен пржен џигер е и додавањето гранулиран шеќер. Додавањето шеќер во џигерот може да изгледа како нешто што ќе го расипе вкусот и целото јадење. Меѓутоа, ако го користите правилно, шеќерот ќе го подобри вкусот и ќе го направи посочен. Пред да го ставите џигерот во тавата, треба да го посипете со мала количина шеќер. Прво, џигерот ќе стане мек. Нема да се стврдне, а гурманите ќе бидат воодушевени.