Јанчев апелира: Жителите од Поткожувјето да одбегнуваат патувања поради навеви од снег

Апел до жителите од Поткожувјето да се воздржат од неитни патувања поради можни навеви од снег, упатија денеска од кабинетот на кавадаречкиот градоначалник, Митко Јанчев.

Согласно најавите од УХМР Скопје, од денеска попладне следи промена на времето проследена со врнежи од снег и засилен северен ветер, како и пад на температурата до -10 C. Врнежите од снег ќе започнат во вечерните часови и ќе бидат проследени со засилен северен ветер, при што е можна појава на снежни навеви и голомразица, појаснуваат од градоначалничкиот кабинет.

Препораката важи за наредните неколку денови.

-Исто така се апелира на старите и изнемоштени лица како и децата, наредните неколку дена да ги поминат во градот. Зимската служба на Општина Кавадарци непрекинато ќе ја следи состојбата и благовремено ќе реагира и интервенира согласно категоризацијата на улиците и локалните патишта. Доколку е потребна интервенција или помош при движење на тешко пристапни патишта поради невремето, може да се јавите на телефонскиот број 071/ 219 494 или на 192, додаваат од кабинетот на градоначалникот.