Јакимовски своите поранешни сопартијци ги нарече хиени и лешинари

Никола Груевски покажа нов начин на менаџирање со државата. Се отвораа фабрики, се сечеа ленти, исто така се покачуваа пензиите, граѓаните успеаа да си ги легализираат своите земјишта по цена од 1 евро квадрат, Скопје никогаш не било поубаво од сега. Но лавот иако е најсилно животно, кога е нападнато од многу хиени и тој нема моќ над нив. Сепак, лавот ќе остане лав, а хиените ќе бидат секогаш хиени и лешинари, рече Стевчо Јакимовски во својот говор на конгресот на ВМРО-ДПМНЕ во Валандово.