Шилегов ја откажа посетата на Будимпешта

Градоналачникот на Град Скопје Петре Шилегов ја откажа посетата на Будимпешта која треба да се случи на 22 ноември.

На средбата која била закажана претходно, требало да разговараат и разменат искуства за урбанизам.

Откажување на средбата е поради последните настани поврзани со поранешниот премиер Никола Груевски, кој побара политички азил од Унгарија. С.Н.