(ФОТО) Се ожени Александар Николовски, избраничката е охриѓанка

Викендов на лудиот камен стапна потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски. Свадбената церемонија се одржа во саботата во хотел „Инекс Горица“ во Охрид, а венчавката се случи истиот ден во црквата Св. богородица Перивлепта во сатиорт дел на градот Охрид.

Избраничката е Александра Димитриеска, магистер по економски науки, а дипломирала и магистрирала во Љубљана.

Младоженците и двајцата се по потекло од Охрид.