(ФОТО) Референдумот ќе биде за консултирање на граѓаните

Предлог-одлуката за распишување на реферeндумот е подготвена и доставена до собраниската архива.

Пратениците ќе се изјаснат за неа на седницата што почнува денеска.

Паралелно треба да се изгласа и одлука за пренамена на средства од буџетот за спроведување на референдумот. 

А.М.М.