Унгарската Влада ниту го потврдува, ниту го негира барањето за азил од Груевски

„Не можеме ниту да ви потврдиме, ниту да негираме. Не сме во можност да коментираме по индивидуални барања за азил кои се уште се процесираат“, одговорија од унгарската Влада на прашањето на  „Телма“ дали Никола Груевски е во Унгарија и дали побарал политички азил.