Трка на Дедомразовци во Охрид

Во Охрид денеска првпат ќе се одржи трка со Дедомразовци, во рамки на проектот „Од 20-ти до 20-ти сите во Охрид“.

Стартот е закажан за 13:00 часот на кејот пред хотелот Сити палас, а целта на градскиот плоштад, каде во посебно уредена куќичка ќе се доделат наградите, соопшти Општина Охрид.