Судир на полицијата и демонстрантите на ВМРО-ДПМНЕ на Табановце

Попладнево на граничниот премин Табановце дојде до судир и буткање меѓу полицијата и демонстрантите од ВМРО-ДПМНЕ кои денеска најавија дека ќе го блокираат граничниот премин.

Сајтот Република објави видео од инцидентот, и тврди дека еден од демонстрантите е повреден, а еден уапсен.