Стоп за насилството врз сексуалните работници: Марш на црвените чадори во Скопје

Денес по 10. пат во Скопје се одржа  „Маршот на црвените чадори“, на кој сексуалните работнички заедно со нивните поддржувачи маршираа низ улица „Македонија“ во Скопје.

Од вчера во главниот град почна одбележувањето на Меѓународниот ден против насилство врз сексуалните работници.

 

 

Фото: Б. Грданоски