Стара неексплодирана артилериска гранаата пронајдена во Битола

 Стара неексплодирана артилериска граната од Првата светска војна е пронајдена во старата касарна во Битола-комплекс Јуриј. Пиротехничар во Дирекцијата за заштита и спасување вчера пријавил во Полициската станица – Битола дека во 13:30 часот од страна на вработен во ГП „Гранит“, при изведување градежни работи во старата касарна  била пронајдена артилериската граната.

Во 13:50 часот, соопшти МВР, од страна на пријавителот гранатата безбедно е подигната за натамошна постапка