Скопските јавни претпријатија добија нови директори

Јавните претпријатија „Водовод“, „Улици и патишта“ и ЈСП добија нови директори.

Во Фотелјата на „Водовод“ седна Душко Весковски. Сенад Смаиловиќ е нов директор на ЈП „Улици и патишта“, а Кристијан Чушков е прв човек на Јавното сообраќајно претпријатие.

Тројцата директори доаѓаат се од СДСМ.