Сашо Мијалков останува и викендов во Шутка

Поранешниот директорот на УБК Сашо Мијалков останува и викендов во Шутка.

Судијката Весна Димишкова денеска не донела олдука бидејки предлогот на СЈО за укинување на притворот и определување домашен притвор биле некомплетни и го вратила во обвинителстовто на дополнување.

„Во однос на предлогот за укинување на мерка притвор и предлог за определување мерка куќен притвор со мерки за претпазливост во случајот од Обвинителството означен како ’Империја‘, од страна на судија на претходна постапка е утврдено дека предлогот не е компелетен и е вратен на доуредување кај надлежниот обвинител. По добиен уреден предлог, Основниот суд Скопје 1 веднаш ќе донесе решение“, се вели во соопштението на судот.