Само Заев остана во игра на Светското првенство во фудбал

Пред почетокот на Светското првенство во фудбал во Русија, „Независен весник“ ги запраша главните актери на домашната политичка сцена за кого ќе навиваат.

Речиси сите имаа различни фаворити, но многумина останаат бев фаворит во финалето.

Двете најмоќни политички фигури во земјава имаа различно мислење и кога е во прашање фудбалот – најважната споредна работа на светот.

Првите луѓе на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ навиваа за различни репрезентации на претстојното Светското првенство во фудбал.

И двајцата жалеа што Македонија го пропушти и овој континентален самит, но и Зоран Заев и Христијан Мицкоски имаа свои резервни фаворити и миленици.

Премиерот Зоран Заев изјави дека навива за Србија и Хрватска, а лидерот на опозициската партија Христијан Мицкоски рече дека фаворит му е Германија.

Целиот текст за тоа која како типуваше на почетокот на Светското првенство може да го прочитате ТУКА.