Русија сака да се реши спорот за името со Грција

Рускиот амбасадор при ЕУ, Владимир Чижов, порача дека Русија сака решение за спорот со името помеѓу Грција и Македонија.

Чижов на средба со новинарите порача дека „Русија смета дека европската перспектива е димензија на глобализацијата, но оти проширувањето на НАТО е обид да се решат предизвиците на 21 век со средства од 20 век“.

– Нема да аплаудираме ако Македонија стане дел од НАТО, изјави Чижов.