Пренасочување на сообраќајот во центарот на Скопје поради протест на „Млади за Македонија“

Сообраќајот од 10 часот во централното подрачје на Скопје ќе биде пренасочен заради поставување бина пред Собранието на Република Македонија, а по повод одржување на протест организиран од група граѓани „Млади за Македонија“.

Според Министерството за внатрешни работи, Одделението за безбедност на патниот сообраќај ќе изврши пренасочување на сообраќајот на следните улици и тоа: крстосница „Даме Груев“ – „Васил Главинов“ во правец кон „Црвен крст“ и обратно од крстосница „11 Октомври“ – „Кочо Рацин“.

Воедно, МВР апелира до граѓаните да се воздражат од насилни акти за време на протетсите.