Почина Јован Ристов, првиот директор на Управата за заштита на културно наследство


Почина Јован Ристов на 69 годишна возраст во Скопје. Тој беше основач и првиот директор на Управата за заштита на културно наследство. Во текот на кариерата работеше и во Националниот конзерваторски центар, а важеше за истакнат правник во областа на културното наследство.

Поглебот ќе се одржи утре во 13 часот на градските гробишта во Бутел.