Почина градоначалникот на Охрид

На 48 годишна возраст, утрово  почина градоначалникот на општина Охрид, Јован Стојаноски.
Тој немал никакви здравствени проблеми, а неофицијално причината е инфаркт. Според првичните, неофицијални информации, тој починал додека го транспортирале од Општата болница во Охрид до Кардиолошкиот завод.
Официјално мандатот на градоначалникот на Општина Охрид, проф. д-р Јован Стојаноски започна на 20.10.2017 година, после победата во првиот круг на Локалните избори 2017 година.
Стојаноски е автор на значаен број трудови од областа маркетинг, учествувал на голем број домашни и меѓународни семинари, конференции и конгреси.