Полицијата во Скопје ноќеска открила 21 возач под дејство на алкохол

Кај 21 возач од 120 контролирани во полициска акција во Скопје ноќеска е утврдено присуство на алкохол, соопшти МВР. Одделението за безбедност на патниот сообраќај при СВР Скопје ја спровело контролата меѓу 23 часот синоќа до 5 часот утрово. Еден од контролираните возачи одбил да биде алкотестиран.

-Откриени се и 46 останати прекршоци. Во однос на управување на моторни возила со брзина поголема од дозволената сроведена е акциска контрола вчера од 6 до 22 часот, при што констатирано е дека триесет и двајца возачи ја пречекориле брзината на движење со моторно возило и издадени се 32 мандатни платни налози. Исто така, констатирани се и 35 останати прекршоци за кои се издадени 22 мандатни платни налози и 13 прекршочни платни налози, соопшти МВР.