Полициски службеници поделија храна и лекови на жители во села на границата со Бугарија

Полициски службеници при Регионалниот центар за гранични работи Исток, во селата Киселица и Селник, во близина на државната граница со Република Бугарија, денеска во периодот од 10 до 15 часот, извршија посета на постари лица кои живеат сами во оддалечени средини на селата Киселица и Селник, кон кои е отежнат пристапот поради снегот.

Како што соопшти МВР, тие им доставија храна и лекови, како и контакт телефонски броеви за комуникација доколку имаат некаква потреба.