Отворени жиро сметки и телефонски број за донации за Грција

Црвениот крст на Македонија отвори жиро сметки и телефонски број за сите кои сакаат да донираат за помош на граѓаните на Грција кои настрадаа од големите пожари.

„Континуирано ја следиме состојбата и согласно добиените насоки од страна на Меѓународната федерација на Црвениот крст и Црвената полумесечина соодветно ќе дејствуваме“, соопштија од Црвениот крст.

За донација на парична помош се отворени следниве сметки:

– Жиро сметка на Фонд на солидарност 300000001327966 ДБ 4030984271620 – Комерцијална банка

– Донирање на 100 денари со повик на телефоните: 075/070/077 143 400

Донација на средства во странска валута:

NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS
BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
SWIFT CODE: KOBSMK2X
IBAN CODE: MK07300701000001228