Нови протести во Скопје – полицијата на готовс

Иако има два часа до официјалниот почеток на вечерашниот закажан протест пред Собранието на Република Македонија засилено полициско обезбедување веќе има пред и околу законодавниот дом.

Организатор на вечерашниот протест е Здружението „Млади за Македонија“ која веќе поставија и бина пред собранието од страната на жена парк, каде вечерва треба да има говори.

Поддршка на овој протест ќе дадат и двете најголеми навивачки групи „Чкембари“ од Битола и “Комити“ од Скопје.