Најчести имиња Александар, Александра, Јован, Јована

Александар, Александра, Јован, Јована, Михаил, Михаела, Максим се меѓу најчестите имиња на новородените деца во 2017 година.

Според Управата за водење матични книги, чести се и имиња Филип, Филипа, Калин и Калина.

Инспирирани од турските серии, популарни биле и Севги, Онур, Елф, Полат, Ајшеѓул,..

Статистичките податоци покажуваат дека во третиот квартал годинава во Македонија се родени 5.866 деца. Лани бројот бил околу 33.000.