Избркани и казнети сите адвокати на обвинетите на судењето за 27 април

Сите адвокати кои ги бранат обвинетите на судењето за 27 април биле избркани од судница и казнети со по 1.000 евра, обвинуваат адвокатите.

Судијката Добрила Кацарска им го одзела правото да ги бранат обвинетите поради нарушување на редот во судниицата, откако тие реагирале на условите во кои се одвивал распитот на загрозениот сведок С1.

Адвокатите го прогласија бркањето за скандал бидејќи судот решил да им определи бранотели по службена должност на обвинетите.