Избор на заменици на генералниот секретар на Собранието

Собранието на Република Македонија денеска, пред да го именува новиот државен јавен обвинител Љубомир Јовески, ќе одржа седница на чиј дневен ред е именувањето заменици на генералниот секретар на Парламентот.

Пред пратениците во рамки на оваа осма седница се и измените и дополнувањата на Кривичниот законик, Предлог-законот за докторска дејност, дополнувањата на Законот за исплата на плати, измените на Законот за извршување, измените на Законот за јавно обвинителство,…, сите во прво читање.

На седницата се и предлог-измените на Законот за аудио и аудио-визулени медиумски услуги (АВМУ)