Заев: Не верувам дека Груевски ќе си дозволи да бега

Премиерот Зоран Заев на вечерашното гостување на МРТВ, на која се дебатира за буцетот, беше прашан во врска со потерницата распишана по екс премиерот, Никола Груевски, за сто тој рече дека не верува дека тој би си дозволил да избега.

„Не верувам дека господинот Груевски би си го дозволил тоа, барем според она што тој до сега го кажал“, одговори Заев.

За ова кажа дека подетални информации треба да се бараат во Министерство за внатрешни работи.