ЕК за бегството на Груевски: Владеењето на правото е темелен принцип на ЕУ

Европската комисија одбива да го коментира барањето азил на поранешниот премиер Никола Груевски во Унгарија, и потсетува дека владеењето на правото е темелен европски принцип.

-Владеењето на правото е темелен принцип на Европската унија за земјите членки исто како и за земјите кандидати. Очекуваме сите страни да се однесуваат строго во согласност со релевантните правила, велат од Европската комисија и додават дека ова е „судска процедура која не смее да се политизира“.