Дорис Пак: Неприфатливо е однесувањето на ВМРО-ДПМНЕ кон осумте пратеници кои гласаа за европската иднина на земјата

Дорис Пак, претседател на асоцијацијата на жени во Еврпската народна партија (ЕПП), на својот твитер профил синоќа твитна дека ЕПП не смее да го толерира однесувањето на раководството на ВМРО-ДПМНЕ кон осумте пратеници кои гласаа за уставните измени, спротивно на ставот на партијата.

„ Неприфатливо е осумте пратеници од ВМРО кои гласаа за договорот со Грција и за европска иднина на земјата сега да примаат закани и да се третираат како криминалци. ЕПП тоа не смее да го толерира”, напиша на Пак, по средбата со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во Хелсински, каде се оддржува Конгресот на ЕПП.