Дескоска за „Фокус“: Ако нема цензус, договорот останува во сила

„Договорот со Грција е склучен и е ратификуван во Собранието. Граѓаните имаат можност да го поддржат или да го сменат на референдум. Тие што нема да гласаат на референдумот всушност не помагаат за отфрлање на договорот. Се прашувам, дали можеби ВМРО-ДПМНЕ со евентуална одлука за бојкот, молчешкум го поддржува договорот и се задоволни што спорот е решен, а тие немаат никаква одговорност за тоа?“, објаснува министерката за правда, Рената Тренеска Дескоска во интервју за неделникот Фокус, коментирајќи ги последиците од можен бојкот.