Градоначалникот на Ново Село остана без функција во СДСМ

Градоначалникот на Ново Село Боро Стојчев, кој минатата недела беше притворен за шверц на цигари, остана без партиската функција.
Од СДСМ соопштија дека партискиот лидер Зоран Заев, согласно статутарните одредби на партијата, го разрешил Боро Стојчев од претседател на општинската организација на СДСМ во Ново Село.На негово место, за именуван е Игор Пертемов.

„Во СДСМ нема место за злоупотреби. Оние коишто не ги почитуваат вредностите и постапуваат спротивно од начелата на партијата нема дилеми дека не може да бидат носители на функции“, наведуваат од СДСМ.