(ВО ЖИВО) ВМРО-ДПМНЕ го избира Мицкоски за нов претседател на партијата

Во Валандово денеска продолжи со работа 16. Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ на кој се очекува да биде избран новиот претседател на партијата по оставката на Никола Груевски.