Без струја утре дел од Центар, Аеродром, Сарај и Студеничани

Утре без електрична енергија ќе останат дел од општините Центар, Аеродром, Сарај и Студеничани.

Како што соопшти РЦУК-Скопје по известување од ЕВН Македонија АД, во периодот од 08.30 до 15.30 часот, без електрично напојување ќе бидат корисниците од ул. Димитар Пандилов, објектите со броевите: 1, 2, 3, 3а, 4, 4а, 5, 7, 9, улицата Питу Гули, Амбасадата на Полска и околните објекти на ул. Питу Гули во општина Центар.

Во периодот од 09.00 до 15.00 часот, дел од корисниците од улиците во Долно и Горно Лисиче, а од 09.00 до 15.00 часот кафаната „Лезет“, улицата Страшо Пинџур броевите: 4, 6, 8, 10, 12, Булеварот Кузман Јосифовски Питу броевите: 4, 6, 8 во општина Аеродром.

Од 09.00 до 15.00 часот, без струја ќе бидат корисниците од улиците: 4, 6 и 7 во село Батинци во општина Студеничани, а во периодот од 09.00 до 15.00 часот, корисниците: Месна индустрија „Ука комерц“, кланицата „Вилан“, и дел од село Љубин во општина Сарај. Во ова општина без струја утре ќе бидат и корисниците на дел од селото Рашче.