Со МО до изборот на нов министер ќе раководи заменик министерот Јајага


 Министерството за одбрана денеска информира дека со верификација на пратеничкиот мандат на 28 јуни, на  министерката за одбрана Славјанка Петровска и заврши функцијата.

До изборот на нов министер, наведуваат во соопштението, со Министерството за одбрана во полн капацитет ќе раководи заменик министерот Тирон Јајага.