Pavlopulos: Greqia dhe BE kanë dëshirën dhe fuqinë të mbrojnë kufijtë

Marrëveshja e Lozanës që përcakton sovranitetin e kufijve, të territorit, të Greqinë dhe të Bashkimit Europin nuk mund të rishikohet apo të përditësohet, ndërkohë që ajo është plkotësisht e qartë dhe nuk lë gjurmë të zonave gri, deklaroi dje presidenti i Greqisë, Prokopios Pavlopulos, që ishte edhe Dita e Pavarësisë së Greqisë.

“Turqia duhet të kuptojë dhe të respektojë faktin që Greqia dhe BE mbështesin perspektivën europiane të Ankarasë, por ato kanë dëshirën dhe fuqinë të mbrojnë, menjëherë dhe në mënyrëp efektive kufijtë, territorin dhe sovranitetin e tyre”, theksoi ai.

Në mesazhin e tij, Pavlopulos përmendi problemet Shkupin për emrin si edhe kushtet për zgjidhjen e çështjes qipriote.

“Ne grekëve, përçarjet na kanë çuar gjithmonë në fatkeqësi që kanë çmimin e humbjes së pjesëve të trupit tonë kombëtar”, deklaroi ai.