MPJ reagon rreth shënimit të gabuar të gjuhës së Maqedonisë nga BE-ja

Dje u raportua se në këtë faqe ishte shënuar “gjuha e ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë”, dhe jo “gjuha maqedonase”.
LMinistria për Punë të Jashtme (MPJ) ka reaguar deri te shërbimet e Bashkimit Evropian (BE), në lidhje me shënimin e gjuhës së Maqedonisë, në faqen zyrtare të Samitit BE-Ballkani Perëndimor.

Dje u raportua se në këtë faqe ishte shënuar “gjuha e ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë”, dhe jo “gjuha maqedonase”.

MPJ-ja sqaroj se diçka e ngjashme ka ndodhur edhe më herët, dhe se Ministria ka reaguar në kohë dhe në mënyrën e duhur, kurse për rastin, MPJ sqaron se kjo ndodh për shkak të çështjes afatgjate të emrit me Greqinë.