Kurtz: Mbështesim marrëveshjen mes Shkupit dhe Athinës

“Marrëveshja mes Shkupit dhe Athinës tregon se negociatat e vazhdueshme dhe diplomacia sjellin rezultate”, thotë kancelari i Austrisë, Sebastian Kurtz në intervistë për gazetën greke “Kathimerini” dhe e potencon edhe përkrahjen austriake për perspektivën evropiane të vendeve nga Ballkani Perëndimor.

Ai thekson se për Austrinë rajoni i Ballkanit Perëndimor është prioritet bazë në politikën e jashtme, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Me ngrohtësi e përshëndesim marrëveshjen mes të dy palëve. Tregon se negociatat e vazhdueshme dhe diplomacia sjellin rezultat. Për Austrinë rajoni i Ballkanit Perëndimor është prioritet bazë në politikën tonë të jashtme dhe evropiane, por edhe të kryesimit tonë me BE-në. E përkrahim linjën e komisarit për Zgjerim, Johannes Hahn. Sigurimi i rrugës së ndershme dhe të besueshme drejt BE-së për vendet e Ballkanit Perëndimor u shërben interesave tona në nivel sigurie, në nivelin politik dhe atë ekonomik”, thotë Kurtz.