Четири хороскопски знаци се родени за слава: Положбата на Сонцето, Месечината, Нептун и Јупитер одредуваат која ќе биде ѕвездата


Личност од кој било хороскопски знак може да стане среќна и успешна. Но, постојат неколку планетарни позиции кои укажуваат на особено голема веројатност личноста да постигне слава.

Дали некогаш сте се запрашале зошто некои луѓе се предодредени за слава и успех, додека други остануваат во сенка целиот свој живот? Астролозите се сигурни: сè во нашата натална карта го одразува нашиот карактер и потенцијал. Во него можете да најдете одговори на прашања за тоа како планетите и нивните аспекти влијаат на нашите животи и кариери. Од една страна, важни се одредени позиции во кои во карактерот се манифестираат квалитетите кои помагаат да се постигне успех. Од друга страна, одредени планетарни позиции укажуваат на тоа дека популарноста е неопходен дел од животното искуство на душата. Астрологот објасни под кои планетарни комбинации човекот има поголеми шанси да постигне слава и тврди дека сите познати личности имаат знаци во хороскопот кои го покажуваат тоа. Пред се, славата ја одредуваат четири планети: Сонцето, Месечината, Нептун и Јупитер, а познатите луѓе често се среќаваат во знаците на Лав, Стрелец, Риби или Рак. Се разбира, важно е не само во кои знаци се наоѓаат овие планети, туку и други параметри на картата за раѓање. Славата може да дојде на различни возрасти и на различни начини, а оние со „среќна“ карта на раѓање имаат сосема различни патишта до славата. Четири знаци се родени за слава.

Лав
Вниманието и восхитот се важни за Лавовите, па затоа често избираат професии поврзани со публицитет, предавање и изразување.

Риби
Рибите, напротив, од детството сакаат да се кријат од вниманието и да стават маска. Професијата актер е идеална за нив – за да можат да живеат живот на друг лик и во исто време да станат ѕвезда.

Стрелец
Стрелецот е многу активен и љубопитен знак. Популарноста им е и начин да ги контролираат своите животи. Затоа е важно тие да бидат видливи. Една од опциите е политика, бизнис.

Рак
Раковите се многу емотивни и длабоки луѓе. Тие знаат како да забележат суптилни промени во расположението на другите. Поради ова, тие можат да станат успешни во глумата, литературата или режијата.

Што се однесува до другите знаци, на пример, претставниците на групата земји – Девица, Јарец и Бик, тие обично не си поставуваат цел да станат познати јавни личности. Најчесто нивните финансиски потреби и желбата за сигурност се на прво место. Но, бидејќи парите и славата се испреплетени во нашиот свет, славата често доаѓа заедно со богатството. Успехот не е само слава и богатство, туку и среќа и задоволство во она што го правите. Речиси секој човек може да стигне таму со правилно откривање на својот потенцијал. И сето тоа е напишано во вашата карта за раѓање.