(Фото галерија) Првиот самит на Сиљановска


Претседателката Гордана Сиљановска Давкова за првпат е домаќин на  самит  што се одржува во Македонија и на кој за првпат доаѓа грчки шеф на дипломатијата. Јоргос Герапетритис   сепак ја претставува грчката претседателка на самитот, која пак досега нема престојувано во нашата држава. 

Еве дел од атмосферата на самитот  со кој завршува нашето претседателствување со Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПСЈИЕ) и кој веројатно е последен настан што го организираше и водеше шефот на дипломатијата Бујар Османи. 

Претседателката го дочека црногорскиот претседател Јаков Милатовиќ

Сиљановска ја пречекува грчката заменик министерка Александра Пападопулу

Заедничка фотографија

Заедничка фотографија на учесниците

Од почетокот на состанокот 

Фото: Борис Грданоски