Еве како на горчливите ореви повторно да им го вратите добариот вкус


Не фрлајте ги, бидејќи постојат два начини да го вратите убавиот вкус на оревите.

Оревите се честа состојка во колачи, торти и други деликатеси на нашата трпеза. Но, може да се случи оревите што сте ги купиле да бидат горчливи. Важно е да знаете дека можете да се ослободите од горчината од оревите само ако не е предизвикана од несоодветни услови за складирање или расипување на оревите.

Потопете ги зрната од ореви во вода. Ставете ги во длабок сад и истурете вода на собна температура за да ги покрие. Исплакнете ги и потоа прелијте ги со нова вода. Повторете ја постапката неколку пати. Како резултат на тоа, мембраната ќе се отстрани од оревот, а таа најчесто создава горчина.

Друг начин да го отстраните горчливиот вкус на оревите е да ги загреете во тава. На овој начин не само што се отстранува горчливиот слој, туку и оревите добиваат малку поинаков вкус, а тој јаткаст вкус е совршен за колачи и колачи.