АА: Елфете Исмаили кандидат за заменик министер за одбрана, а Флакрон Беџети за заменик министер за земјоделство


Раководството на Алијансата за Албанците ги избра кандидатите за заменици министри во новата Влада, кои ќе треба да ги изгласа Собранието.

Раководството на Алијансата за Албанците одлучи Елфете Исмаили да биде кандидат за заменик министер за одбрана, а Флакрон Беџети кандидат за заменик министер за земјоделство.

Во дискусијата беше истакнато дека избраните членови на Алијансата за Албанците во идната влада во рамките на VLEN ќе ја одразуваат долгоочекуваната промена, ќе бидат на чело на своите должности и во служба на граѓаните и во одбрана на нивните интереси.

Борбата против криминалот и корупцијата, европскиот пат на земјата и економскиот раст и благосостојбата на граѓаните се основните столбови на идната влада.