СДСМ со еден пратеник помалку од ДУИ, ЗНАМ се изедначи со Левица


Фото: Б. Грданоски

По завршувањето на парламентарните избори, по убедливата победа на ВМРО-ДПМНЕ, оваа партија ќе влезе во Собранието со најмногу мандати, 58.

СДСМ иако е втора на листата по освоен број на гласови сепак има еден пратеник помалку од ДУИ, односно 18.

ВЛЕН доби 13 мандати, а Левица и ЗНАМ се изедначија со по 6 мандати.