Како најбрзо да ги сварите и излупите јајцата: Трик за кој ви треба една работа, а ја имаат сите домаќинки
Постои трик кој ќе ви помогне побрзо да ги сварите јајцата, но и полесно да се лупат.
Трикот за внимателно готвење јајца кои нема да пукаат при термичка обработка е неопходен доколку сакаме да ги украсиме или да создадеме интересно мезе. Можеби мислите дека варењето јајца е најлесниот начин за подготовка на јадење, но се лажете. Јајцата се здрави и важно е да се зачуваат сите протеини при готвењето. Иако, тоа не е единствениот проблем, се наближува празничната сезона и варени јајца се потребни во речиси секој рецепт, а ние ви предлагаме трик кој ќе помогне да се зготват побрзо, полесно да се излупат и да се зачуваат сите драгоцени состојки.
Секоја домаќинка веќе има се што ви треба дома. Тоа е игла. Сè што треба да направите пред да ги готвите јајцата е да го прободите дното со многу тенка игла. Мора да биде тенко за да не се истурат белките. Потоа сварете ги јајцата како и обично, па ставете ги во ладна вода и оставете ги неколку минути. Овој едноставен трик ќе им помогне да се зготват побрзо, но и да ви помогне да ги излупите со едно движење.