Итна порака од ЕУ до сите членки во врска со Ковид-19

Европската Унија им порачува на сите земји членки подобро да и објаснат на своите граѓани што е социјална дистанца и да ги зајакнат напорите таа да се одржува, како и хигиенските правила.

Како што кусо пренесе агенцијата АФП, неопходни се сите мерки за заштита за што повеќе да се спречат последиците од вториот бран на корона вирусот.