Турција меѓу државите со најголем број корисници на социјалните мрежи

Турција е меѓу државите, кои имаат најголем број корисници на социјални мрежи.

Во соопштението на турското Министерство за култура и туризам се вели дека Турција е во првите пет држави, кои што имаат најголем број туристички платформи на социјални мрежи.

Министерството за култура и туризам посочи дека платформата „Турки хоум“ (Turkey home) веќе има над шест милиони корисици на Фејсбук, Твитер, Инастаграм, Јутјуб, Гугл плус и други социјални мрежи.

Во соопштението на Министерството за култура и туризам се вели дека од почетокот на годината на социјалните мрежи биле изгледани голем број видео записи за културното и историското наследство на Турција.

Досега са регистрирани 554 милиона гледања на тие видеа.